Ehdokas nro 271

Tiistai 28.12.2021 - Kirsi Mäkilaine


Olen ollut Uudellamaalla ehdokkaana kahdet eduskuntavaalit. Olin niiden jälkeen päättänyt, etten enää lähde ylikunnallisiin vaaleihin ehdokkaaksi. Toisin kävi, oma tahto vaikuttaa sote-asioihin ja pieni ulkoinen painostus saivat minut ilmottautumaan ehdokkaaksi Kanta-Hämeen hyvinvointialueen aluevaltuustoon.

Suurin syy oli se, että en usko pienten kuntien saavan säilyttää lähipalvelujaan tulevassa, jos aluevaltuustossa on pelkästään kaupunkien edustajia. Tahdon olla aluevaltuustossa tasapuolisuuden puolestapuhuja, järjenääni ja sotealan asiantuntija. Minä en usko suuren olevan parempaa - joten en kannata palveluiden keskittämistä ylisuuriin yksiköihin. Erikoisosaaminen kannattaa keskittää, mutta perustason hoitoa on annettava lähipalveluina.

Ehdokkaaksi lähtiessä, mietin, mitkä ovat vahvuuksiani, sain listattua ainakin nämä:

- 27 vuotta sairaanhoitajana, josta 20 vuotta terveysasemalla vastaanottotyössä, on luonut hyvän käsityksen siitä, mitä palveluja tarvitaan ja toivotaan.

-10 vuoden keikkatyö vanhustenhoidossa on lisännyt tietoa ikäihmisten hoidon ongelmista ja onnistumisista.

- Hallituksen jäsenyys sekä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä että Riihimäen terveyskeskuksen kuntayhtymässä ovat tutustuttaneet alueen sote-palveluihin

-Kanta-Hämeen hyvinvointialueen poliittisen seurantaryhmän työvaliokunnan jäsenyys on luonut aitiopaikan tulevan hyvintointialueen suunnitteluun.

- Yli 10 vuoden luottamusmiestausta, josta viimeiset kaksi vuotta pääluottamusmiehenä, on mahdollistanut entisestään laajentaa tietoja ja ymmärrystä koko sote-kentästä. Sekä siitä, mikä saa työntekijät sitoutumaan työhönsä. Tosiasiahan on, että ilman työntekijöitä ei ole sote-palveluja. 

Tältä pohjalta olen ehdolla aluevaltuustoon tekemään päätöksiä

                  Meidän sosiaali- ja terveyspalveluistamme.

Lisätietona vielä, että nämä sotealan luottamuspaikkani päättyvät siinä vaiheessa, kun hyvinvointialue aloittaa eli aikaa kyllä riittää aluevaltuutetun tehtävään. Poliittisen seurantaryhmän työvaliokunta päättyy jo helmikuun alussa 2022. 

Avainsanat: Kanta-Häme, aluevaalit


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini