Sairaanhoidon priorisointi

Sunnuntai 22.3.2015 - Kirsi Mäkilaine


Tytti painoi syntyessään 500 grammaa – sen kokoisista selviää vain yksi kymmenestä

Pienimpienkin keskosten mahdollisuudet jäädä henkiin paranevat koko ajan, koska Suomessa heidän hoitoonsa vielä panostetaan.

Tämän päivän Helsingin Sanomissa on artikkeli keskosista http://hs.fi/sunnuntai/a1426833080589 . Artikkelissa lukee: "On päivänselvää, että taloustilanne on niin huono, että jossain vaiheessa joudumme priorisoimaan, ketä hoidetaan. Kaikkea ei voida kaikille tarjota. Pitäisikö esimerkiksi pienimpien ja heikoimpien keskosten tehohoitoa rajata? Tämä on liian suuri asia lääkäreiden yksin päättää, siksi keskustelu pitää käydä suuren yleisön keskuudessa, ja ennen kaikkea poliitikkojen pitää ottaa vastuu. On väärin, että poliitikot niukentavat resursseja koko ajan mutta eivät sitten ota osaa keskusteluun, jossa pohditaan, miten saadaan rahat riittämään."

Minusta on kummallista, että samaan aikaan aikaan kun mietitään, onko meillä varaa pelastaa pienten ihmisten henki kun siihen pystytään, vaativat jotkut laittomasti maassa oleville oikeutta ilmaiseen terveyden- ja sairaudenhoitoon! Nythän ensiavun saa kaikki, mutta laissa oli kyse kaikesta hoidosta, siis kiireettömästäkin.  Eikö tätä paperittomien oikeutta hoitoon ajaneilla ihmisillä oikeasti ole tietoa (halua tietää) miten tiukoilla sairaanhoidossa jo nyt ollaan? Kyllä minä priorisoisin ehdottomasti keskosemme laittomasti maassa olevien ohi. 

Paperittomien terveydenhuollon laajentamisesta on hyvä Hanna Mäntylän kirjoitus Uusi Suomen puheenvuorossa. 

http://hannamantyla.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184309-terveysturismia-ei-tule-sallia

Avainsanat: sairaanhoito paperittomien oikeus hoitoon


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini