Minä minä minä minä - Itsekkyyttä?

Lauantai 17.1.2015 - Kirsi Mäkilaine


Porsaanreikä tukittiin 2011 - ex-kansanedustajat nauttivat edelleen muhkeasta edusta http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288580813379.html "Miltä kuulostaa neljän tonnin kuukausieläke, jonka päälle saa nostaa rajattomasti pääomatuloja esimerkiksi omasta yrityksestään? Ja kaikki tämä nelikymppisenä, jatkuen vaikka varsinaiseen eläkeikään saakka?"

Kuinka monessa muussa työssä on aiemmin saanut eläkeikään asti jatkuvan 4 000 euron sopeutumiseläkkeen, jos ei viitsi mennä töihin? Käsittääkseni eduskuntaan pyrkivillä on ollut jotakin tekemistä ennen  sinne pääsemistä ja suurimmalla osalla jokin ammattikin. Eiköhän sitä olisi kohtuullista vaatia paluuta normi työelämään ( tai normi työttömän elämään), jos ja kun eduskunnasta putoaa.  Tuo 4 000 euron eläke ei oikein kannusta hakeutumaan työhön, jossa palkka mahdollisesti tuota huonompi. Onneksi tuota eläke-aikaa on nyt rajattu.

Kansanedustajat, jotka ovat kahdeksan vuotta olleet tekemässä rajujakin päätöksiä toisten ihmisten toimeentulosta, jäävät muitta mutkitta vuosiksi-vuosikymmeniksi nauttimaan ansaitsematonta toimeentuloa veronmaksajien kustantamana. Löytyneekö tähän selitys tästä Klamydian kappaleesta https://www.youtube.com/watch?v=QArjeq4TcHk ?

Mielestäni kansanedustajan tehtävä on ajaa kansan etua, ei omaansa...

Avainsanat: sopeutumiseläke, ex-kansanedustajat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini