Kaikki vaikuttaa kaikkeen

Perjantai 28.5.2021 - Kirsi Mäkilaine

Paikallisessa, Lopen facebook ryhmässä oli kysymys, onko ehdokas luotettava, jos tuo kuntavaaleissa esiin teemoja, jotka eivät ole kunnan päätettävissä.
Vastasin tähän, että mielestäni ehdokkaan mielipiteet myös isommista kokonaisuuksista ovat tärkeitä, vaikka ei kunnanvaltuusto niihin suoraan voi vaikuttaakkaan. Esimerkkinä autoiluun suhtautuminen. Haja-asutusalueella asuville autolla liikkuminen on välttämätöntä. Vaikka kunnanvaltuusto ei voi autoilun hintaan vaikuttaa, vaikuttaa tämä mielipiteeni kuitenkin isommassa mittakaavassa moniin valintoihini myös kunnan päätöksissä, esim. liityntäparkkipaikat, parkkipaikat yleensäkin, tiet ja niiden kunnossapito yms.
Lisäksi meistä ehdokkaista monilla on kontakteja myös puolueen päättäviin tahoihin ja kansanedustajiin. Kaikki vaikuttaa kaikkeen periaatteella itse ainakin tahtoisin tietää ehdokkaani mielipiteistä vähän laajemminkin. 
Liitän tähän Perussuomalaisten kuntavaaliohjelmasta koosteen, näiden takana myös minä seison, ehdottomasti. 
Tässä on sinulle KUNTAVAALITEEMA JOKA KOSKEE KOKO 🇫🇮 SUOMEA ja jokaista perussuomalaista kuntavaaliehdokasta.
________
PERUSSUOMALAISTEN KUNTAVAALIOHJELMA:
🇫🇮 ENSIN SUOMALAISTEN HYVINVOINTI JA TURVALLISUUS
Suomalaisten hyvinvointi ja turvallisuus ensin. Veronkorotusten ja velanoton tie on käyty loppuun. Turhista, toissijaisista ja haitallisista menoista leikattava. Olemassa olevat resurssit keskitettävä ydintehtäviin. Kuntien tehtävien ja resurssien tulee olla tasapainossa.
___________
🇫🇮 KYLLÄ KOTIMAISELLE JA PAIKALLISELLE
Palveluiden tuotantotavassa ei tule suosia ideologisista syistä julkista tai yksityistä tuotantomallia. Vesilaitokset, sähkölaitokset ja muut luonnolliset monopolit tulee säilyttää yhteisessä omistuksessa. Pienten paikallisten ja kotimaisten toimijoiden osallistuminen kilpailutukseen on mahdollistettava.
___________
🇫🇮 LOPPU HYVÄVELIJÄRJESTELMÄLLE
Korruptoituneet rakenteet murtuvat helpoiten äänestämällä korruptoituneet poliitikot ulos. Perussuomalaiset eivät ole riippuvaisia etujärjestöistä ja pystyvät siksi ajamaan kuntalaisten kokonaisetua.
___________
🇫🇮 JOTAIN RAJAA IDEOLOGISELLE VOUHOTUKSELLE
Pienten ääriryhmien ideologiseen puuhasteluun ei tule lähteä verovaroin mukaan. Suomalaisen kulttuurin tulee näkyä ja kuulua. Poliittisen korrektiuden nimissä ei historiaa tule unohtaa tai ihmisten suita tukkia.
___________
🇫🇮 LIIKENNERAKENTAMINEN LIIKKUMISEN LÄHTÖKOHDISTA
Liikenneratkaisut suunniteltava kustannustehokkaasti liikkumisen näkökulmasta. Julkisella liikenteellä, pyöräilyllä ja yksityisautoilulla on oma paikkansa – mitään liikkumisen muotoa ei saa rankaista tai suosia ideologisista syistä. Toimivaa bussiliikennettä ei saa hankaloittaa ideologisilla raideratkaisuilla. Teiden ylläpitoa ei voi jättää tiheästi asutuilla alueilla asukkaiden itsensä huolehdittavaksi. Tien kulkukelpoisena pitäminen kuuluu kunnan perustehtäviin.
___________
🇫🇮 SUHTEELLISUUDENTAJUA ILMASTOTOIMIIN
Kuntien ei tule ajaa valtiota jyrkempiä ilmastotoimia. Öljylämmityksen kiellolla ei saa kasvattaa kuntien ja kansalaisten kustannuksia. Teollisuuden toimintaedellytyksistä tulee pitää huoli myös kunnissa.
___________
🇫🇮 TURVALLISET KOULUT JA RAUHALLISET KIRJASTOT
Koulujen otettava kovat toimet käyttöön kiusaamista ja kouluissa tapahtuvaa väkivaltaa kohtaan. Erityisoppilaiden laittaminen tavallisiin luokkiin ei edistä kenenkään oppimista. Kirjastot on säilytettävä rauhallisina.
___________
🇫🇮 KOHTUULLISUUTTA RAKENTAMISEEN
Suurien rakennusinvestointien tarpeellisuutta tulee arvioida kriittisesti. Ylivelkaantunut kunta ei ole enää itsenäinen kunta.
___________
🇫🇮 RUOTSIN TIE EI OLE MEIDÄN TIEMME
Haittamaahanmuutto romahduttaa julkisen talouden ja turvallisuuden. Kuntien ei tule ottaa kiintiöpakolaisia. Kuntien tulee vaatia valtiovaltaa kiristämään maahanmuuttopolitiikkaa.
___________
🇫🇮 LOPPU MAAHANMUUTTAJIEN HYYSÄÄMISELLE
Laittomasti maassa olevien palvelut lopetettava. Maahanmuuttajien oman kielen ja kulttuurin tukeminen lopetettava. Ei ”positiiviselle syrjinnälle”. Huonosti integroituneiden paluumuuttoa edistettävä.
___________

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit

Kuntavaalit 2021

Tiistai 25.5.2021 - Kirsi Mäkilaine

Elämme hieman erilaista aikaa kuin edellisissä kuntavaaleissa. Korona on jo toista vuotta vieraanamme. Maaliskuusta 2020 toukokuun alkuun 2021 olen tehnyt oman työni ohella ylityönä tartunnanjäljitystä Vantaan tartuntatautiyksikössä. Viikkoon mahtunut kuusi työpäivää ja ajoin jopa setsemän. Toukokuun 2021 alussa tartuntatilanne alkoi laantua ja ylityöt ovat ainakin toistaiseksi päättyneet. Nyt on aikaa päivittää asioita, jotka jääneet työnteon jalkoihin.

Aiempiin kaksiin kuntavaaleihin ja kaksiin eduskuntavaaleihin olen valmistautunut erilailla kuin nyt. Tuntuu, ettei aika ole riittänyt kaikkeen mihin olisi pitänyt. Aiemmissa vaaleissa ulkona kuntalaisten parissa on vietetty viikkoja ennen vaaleja, korona on nyt tähän vaikuttanut ja kontaktit jääneet todella vähäisiksi. Jotenkin tuntuu, että myös tämä vaalien siirto on vaikuttanut vaalityöhön yllättävän paljon. Se into, joka oli vielä huhtikuussa, on jäänyt johonkin matkalle. Osasyynsä lienee keväässä, ulkona riittää puuhaa ja töiden jälkeen pihalla tulee viihdyttyä iltamyöhään. 

Sitten viime vaalien on muutakin muuttunut elämässäni.  Pienen harkinnan jälkeen muutimme Vantaalta, Tikkurilasta Lopelle, Kormuun viime vuonna. Muuttaminen sinällään ei harkintaa vaatinut, mutta paikan jättäminen Vantaan valtuustossa ja kuntapolitiikassa oli suuri päätös. Vantaan Perussuomalaisista ja varsinkin valtuustoryhmästä lähtö oli asia, joka vaati pientä harkinta-aikaa ja keskustelua valtuustoryhmän puheenjohtajan kanssa. Jopa Vihreiden valtuutettu tuli pahoittelemaan lähtöäni valtuustosta :) .

Koti yli 100-vuotiaassa hirsitalossa, pienessä kyläyhteisössä Lopella houkutti kuitenkin enemmän kuin jääminen Vantaalle. Päivääkään en ole katunut. Täällä on tilaa ja maaseudun rauhaa. Aiemminkin olen asunut maalla, mm Askaisissa kera kolmen koiran, kahden lampaan ja yhden hevosen. Joten uusi asia muutto ei ollut, tosin koiria nyt vain kaksi eikä lampaita ja hevostakaan ole ilmaantunut. Kesäkanoja voisin kyllä ottaa.

Lopen Perussuomalaisissa tulin viime syksynä valituksi hallitukseen ja hallituksen sihteeriksi. Lisäksi minut nimettiin PS:n Hämeen Piirin hallitukseen varajäseneksi. Yhdistystoiminta siis jatkuu, tosin pienemmissä piireissä. Kuntavaaleihin lähdin ehdolle Lopella.  Valtuustotyö kun on ennalta tuttua, vaikkakin päätettävät asiat poikkeavat varmaan suuresti edellisestä valtuustotyöstä. Ainakaan ratikasta ei täällä tarvitse vääntää... 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit

Taas mennään

Torstai 12.7.2018 klo 10:45 - Kirsi Mäkilaine

Aika menee niin nopeasti, ettei tahdo mukana pysyä. Edellisestä kirjoituksestakin on jo vuosi...

Mennyt vuosi on ollut ajoittain hyvinkin tiukkatahtinen. Kokouksia on ollut joinakin viikkoina kolmenakin iltana ja siihen ennakkoon esityslistoihin tutustuminen päälle. Vantaan valtuustossa viime syksy oli aika haipakkaa; koulutuksia sekä hyvinkin pitkiä kokouksia. Keväällä 2018 tahti vähän laantui. Silti yhtäkään päivää, en edes rankimpaa sellaista vaihtaisi pois. Työskentely on ollut haastavaa ja uutta asiaa pitänyt omaksua koko ajan, mutta minä pidän haasteista. 

Viime kesän puoluekokouksen jälkeen osa Perussuomalaisista loikkasi Sinisiin. Moni kysyi sen jälkeen, kumpaan itse kuulun. Kuulun edelleen Perussuomalaisiin enkä ole missään vaiheessa edes harkinnut muuta. Itse en puoluekokouksessa ollut, mutta olisin äänestänyt Halla-ahoa.  Joten puheenjohtaja valintaan olen tyytyväinen. Vantaalla meiltä loikkasi kaksi Sinisiin ja yksi sitoutumaton lähti vielä perässä. Joten meitä jäi Perussuomalaisten valtuustoryhmään viisi. 

Lauantaina 7.7.18 sain Uudenmaan piiriltä tiedon, että olen tullut valituksi sekä maakuntavaaliehdokkaaksi että eduskuntavaaliehdokkaaksi. Eli taas mennään kohti ensi kevään vaaleja. Takana on minulla kahdet kuntavaalit, joista tuloksena ensimmäisellä kerralla varavaltuutetun paikka ja viime vaaleista valtuutetun paikka. Lisäksi olen ollut ehdolla viime eduskuntavaaleissa saaden 1401 ääntä. 

Maakuntavaalit siirtyivät lokakuulta eteenpäin, kukaan ei osaa vielä sanoa, että minne. Sote onneksi lykkääntyi ainakin vuodella. Olen seurannut sote-valmistelua hyvinkin tarkkaan, koska itse työskentelen alalla jota se koskee. Lisäksi henkilöstön asema kiinnostaa, sillä  olen Tehyn ammattiyhdistystoiminnassa mukana ammattiosastomme varapääluottamusmiehenä, luottamusmiehenä ja 1. varapuheenjohtajana. 

Innostuneena kohti ensi kevättä! Ensin vaalipäällikköä kyselemään ja sitten suunnitelmat käyntiin vaalityön suhteen: ei rahalla vaan ideoilla ;) . Edellisten vaalien motto pitää edelleen: Pidetään huolta omistamme.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskuntavaalit 2019

Kuntalaisten kuulumisia

Perjantai 31.3.2017 - Kirsi Mäkilaine

Olen anonut talvilomani tähän kuntavaalien alle. Pidän tärkeänä sitä, että kuntalaiset voivat tavata ja keskustella kanssani henkilökohtaisesti niin halutessaan sekä sitä, että pääsen kuulemaan kuntalaisten mieltä painavia asioita. Ymmärrän, ettei kaikilla ehdokkailla ole mahdollisuutta lomaan, mutta vähän on yllättänyt miten vähän ehdokkaita tuolla liikkuu vaalityössä. Suuri osa luottanee lehti- ja muuhun mainontaan sekä nettiin, henkilökohtaisten kohtaamisten sijaan. 

Minä uskon, että henkilökohtaisesti kuntalaisia kohtaamalla saan enemmin tietoa siitä, mitkä asiat kuntalaisia huolettavat ja mitkä asiat ovat hyvin. Toki työssäni terveysaseman sairaanhoitajana Vantaalla olen osasta huolia hyvinkin tietoinen.

Olen nyt ollut kahdeksan tuntia päivässä vaalityössä ulkona: asemilla, toreilla ja vaalikonteilla. En ole yllättynyt siitä, miten samat asiat painavat kuntalaisten mieltä kuin vuonna 2015. Edelleen huolestuttaa vanhustenhuollon tilanne, omaishoitajilla on edelleen asioissa reippaasti parantamisen varaa ja sotekin huolestuttaa. Se mistä ehkä vähän yllätyin on se, että yhä useampi kokee nykyisin turvattomuutta Vantaalla ulkona liikkuessaan sekä kotonaan. Kuntalaisten puheissa tämä turvattomuus liittyy maahanmuuttajien määrän kasvuun Vantaalla. Se mikä on muuttunut myös vuodesta 2015, on se, että monet nuoret ovat mielipiteissään siirtyneet suvaitsevasta ajattelusta Perussuomalaisten suuntaan. Monet ovat kertoneet, etteivät uskalla enää liikkua ulkona niinkuin ennen. Yhtä asiaa on moni ihmetellyt, miksi kasvaneissa ruokajonoissa ei näy maahanmuuttajia? Saavatko he yhteiskunnalta enemmän kuin kantaväestö, joista osa joutuu turvautumaan leipäjonoon saadakseen päivittäin ruokaa?

Ihmettelen sitä, kun kuntalaisilla on selkeästi mitta täynnä ja eivät halua Vantaalle tai Suomeen lisää elintasopakolaisia - miksi näitä tulee koko ajan lisää? Minulla on ystäviä muiden puoluiden aktiivijäsenissä, olen heidän kanssaan tästä myös keskustellut ja monet olleet samaa mieltä kanssani maahanmuuttokysymyksessä. Miksi muiden puolueiden ohjelmaan ei missään vaaleissa kuulu millään lailla maahanmuuttokriittisyys?Eikö kyetä enää ajamaan jo maassa olevien etua? Tähän rajat auki-periaatteeseen on tullut vaalityötä tehdessä kritiikkiä myös aiemmin maahan tulleilta maahanmuuttajilta. Heiltä, jotka ovat opetelleet kielen, päässeet töihin ja sopeutuneet meidän yhteiskuntaamme. Myös heidän etunsa on, jos hyvinvointivaltiotamme ei alasajeta suvaitsevaisuuden nimissä. 

Kuntalaisten kanssa keskustelut ovat olleet mukavia, käsitellyistä aiheista huolimatta. Huomenna taas vaalityöhön Hakunilaan, Mikkolaan ja ehkä Tikkurilaankin. Sunnuntaina on Vantaan Perussuomalaisilla naisilla vaalitapahtuma Tikkuraitin vaalikontilla, sinne koko iltapäiväksi. Tapaamisiin siis :)

17499258_779681425518571_7809883938087660118_n.jpg17457679_10155146248789710_7765057582467525404_n_1.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit 2017

Kuntavaaliteemani ja Perussuomalaisten kuntavaaliohjelma 2017

Sunnuntai 12.2.2017 - Kirsi Mäkilaine

Perussuomalaisten kuntavaaliohjelma 2017 ja minun vaaliteemani

"On tosiasia, että voidaksemme huolehtia suomalaisten perus- ja ihmisoikeuksista meidän on tingittävä maailmanparannuksesta ja osattava laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Kyse on realismista – siitä, että resurssit ovat rajallisia." Sanotaan Perussuomalaisten kuntavaaliohjelmassa. Tämä on myös minun vaaliteemani. 

  • Kunnalliset maahanmuuton houkuttimet pois.
  • Alueiden eriarvoistumiseen puututtava!
  • Turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen pitää olla kunnalle vapaaehtoista.

Syrjäytymisen ennaltaehkäisy on toinen vaaliteemani. Lapsiin ja nuoriin pitää panostaa niin, että ennaltaehkäistään syrjäytymiskehitystä. Tutkimuksissa on sanottu, että usein tämä syrjäytymiseen johtava kehitys näkyy jo päiväkoti-ikäisissä lapsissa. Riskiperheiden on saatava riittävät tukitoimet jo lasten ollessa pieniä. Lapset ja nuoret ovat tulevaisuutemme. Tätä aihetta sivusin blogissani ennen eduskuntavaaleja, tämä on luettavissa blogiosiossa, aiemmissa kirjoituksissa.

Perussuomalaisten vaaliohjelmassa sanotaan: "Syyt syrjäytymisen taustalla ovat moninaiset, esimerkiksi koulutuksen puute, työttömyys, sairastuminen, toimeentulo-ongelmat, asunnottomuus, mielenterveyden ongelmat ja päihteiden käyttö. Asian on syytä liikuttaa meitä kaikkia; syrjäytyneelle itselleen kyseessä on inhimillinen tragedia. Yhden elinikäisen syrjäytymisen hintalappu yhteiskunnalle on pitkälti yli miljoonan euron suuruinen."

Kolmantena teemanani on laadukkaiden lähipalveluiden säilyttäminen terveyspalveluissa. Kuntalaisten on päästävä lääkäriin lähelle, nopeasti (terveydentilan niin vaatiessa) ja suomenkielen taitoiselle lääkärille. Myös tätä lähipalvelu-kohtaa sivutaan useammassa kohdassa Kuntavaaliohjelmassa.

Neljäs ja minulle tärkeä asia on, että kunnan on taattava sisäilmaltaan terveet päiväkodit ja koulut. Lasten, nuorten ja heidän lastenhoitajien ja opettajien terveydellä ei voida "leikkiä". Pystyn hyvin samaistumaan näiden työntekijöiden ja lasten vanhempien huoleen, itse kun olen työpaikan sisäilmasta saanut elinikäisen haitan. Perussuomalaisten kuntavaaliohjelma ottaa sisäilma-asioihin kantaa.

  • Homerakentaminen kuriin ja sisäilma kuntoon.

Ohjelmassa on myös muita erittäin hyviä kohtia, kaiken voin allekirjoittaa. Koko ohjelma on luettavissa seuraavasta linkistä:

https://www.suomenuutiset.fi/arjesta-se-alkaa-perussuomalaisten-kuntavaaliohjelma-on-julkaistu/

  • ´-merkityt ovat lainauksia Perussuomalaisten kuntavaaliohjelmasta 2017

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit

Maahanmuutosta tulossa vaaliteema

Sunnuntai 22.3.2015 - Kirsi Mäkilaine

Maahanmuutosta on tulossa vaaliteema, sanoo vaaliasiantuntija MTV:n nettisivulla. Onko ollut epäilyä siitä, että se ei olisi?

Kun kuuntelee ihmisiä toreilla ja lukee lehtiä, on maahanmuutto isona asiana mukana. Mitä enemmän peruspalveluista leikataan, mitä enemmän on kantaväestössä työttömyyttä ja mitä huonommin Suomen taloudella menee, sitä kiinnostuneempaa kantaväestö on siitä, mihin verovarat käytetään. Kantaväestöstä iso osa kokee, että heidän verorahojaan ei käytetä enää oman kansan hyväksi. Maahanmuuttajien tekemät raiskaukset ja rikokset ovat omalta osaltaan vaikuttaneet kantaväestön suhtautumiseen maahanmuuttajiin ja lisäävät aiheen ajankohtaisuutta kansan keskuudessa.

MTV:n artikkelissa on lause: " Grönludin mukaan esimerkiksi maahanmuuton hyötyjä ja haittoja pitäisi käsitellä keskusteluissa asiaperustein, ei pelkästään pelottelemalla" on mielestäni aika koominen. Miten puhutaan asiaperustein, kun niitä ei suostuta kertomaan eikä asiasta saisi edes kysyä ? Esimerkiksi maahanmuuton kustannuksia on kysytty moneen kertaan ja eri instanssien toimesta, mutta vastausta ei saada. Arvio kustannuksista on 1-1,5 miljardia, mikään virallinen taho ei ole asiaa kieltänyt eikä myöntänyt. Oma arvioni on, että kustannukset ovat enemmän, koska muuten arvio olisi korjattu.

Tiedotusvälineiden uutisoinnissa peitellään maahanmuuttajien tekemiä rikoksia ja uutisoidaan vain positiiviset asiat. A-studio edellisiltana oli tästä hyvä esimerkki: kolme maahanmuuttajaa puhumassa, heistä kaksi somalia. Twiiteistä luettiin vain ne, jotka olivat positiivisia maahanmuuttajia kohtaan. Somalinaisen mukaan somalien tekemien raiskauksien taustalla on somalien länsimaalaistuminen eikä suinkaan heidän kulttuuriinsa kuuluvat naiskäsitykset tms.  Maahanmuuttajat olivat myös sitä mieltä, että maahanmuuttajien tekemistä rikoksista tehdyt tilastot eivät pidä paikkaansa. 

Jos lähtökohta on se, että maahanmuutosta pitäisi puhua vain asiaperustein, koska saamme niitä faktatietoja? Jos puhutaan vain asiaperustein, koska myös media tekee näin ja puhuu maahanmuuttajien tekemistä rikoksista maahanmuuttajien tekeminä rikoksina? Ennenkaikkea koska media lopettaa toistuvat puheet siitä, että maahanmuutosta seuraa vain positiivisia asioita? Eikö asiaperusteet puheiden taustalla koske mediaa?

Minulle maahanmuutto on vaaliteema ja toivon, että vaalien jälkeen saamme päättäjät, jotka ajavat avoimmuutta ja avointa keskustelua aiheesta ilman negatiivisten asioiden peittelyä. Salailu on aina huono perusta. Julkisuuteen putkahtelee tietoja asioista sieltä ja täältä ja niistä tehdään omat johtopäätökset ja arvailut... Se ei liene kenenkään etu, ei edes maahanmuutajan vai onko?

Artikkeli löytyy osoitteesta:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vaaliasiantuntija-maahanmuutosta-tulossa-vaaliteema/4922840?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: maahanmuutto eduskuntavaalit

Vaalikoneet

Perjantai 20.3.2015 - Kirsi Mäkilaine

Sain viimeinkin kaikki 22 vaalikonetta vastattua. Kysymyksiä riitti laidasta laitaan. Voi vain ihmetellä, miten äänestämispäätökseen vaikuttavat kysymykset:

Onko kissa viisaampi kuin koira?

Mikä Cheekin kappale olisit?

Uskotko maan ulkopuoliseen älylliseen elämään? jne

Vaikeita kysymyksiä oli paljon, varsinkin erikoisalojen vaalikoneissa. Yritin kuitenkin parhaani mukaan perehtyä jokaiseen aiheeseen ja kysymykseen. Hankaluutta oli myös kysymyksissä, joissa yksi kysymys sisälsi kaksi väitettä, josta toiseen olisin halunnut vastata päinvastoin.

Vetovalikoissa on vaikea osua uudelleen edes itsensä kanssa 100 prosenttiin. Toivon, että joku osuu kuitenkin yksiin kanssani. Koneissa vältin vastaamasta En osaa sanoa, koska mielestäni se ei olisi ehdokkaalta oikea vastaus. Perusteluja olen kirjoittanut paljon ja toivon, että ne selventävät kantaani eri asioihin. 

Ei muuta kuin tutustumaan vaalikoneiden ihmeelliseen maailmaan!

 

Tässä muutama näin aluksi: 

yle.fi/eduskuntavaalit2015

vaalikone.fi/eduskunta2015 (Helsingin Sanomat)

vaalikone.fi/eduskunta2015/is (Ilta-Sanomat)

mtv.fi - vaalikone

nukkuvat.fi - vaalikone

nuortenvaalikone.fi

emmaelias.fi/vaalikone

vammaistenvaalikone.fi

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalikone, eduskuntavaalit

Vaalikoneita

Perjantai 20.2.2015 - Kirsi Mäkilaine

Vaalikoneita putkahtelee sähköpostiin kuin sieniä sateella... HS:N, Yle:n, IS:n ja nukkuvat.fi:n koneet täytetty. Kuusi seuraavaa odottaa sähköpostissa täyttämistä, huomenna pitää ottaa urakaksi aloitella. Välillä tosin mietityttää, kuka eksyy vaalikoneiden sivulle, vaalikoneiden, joita en ole tiennyt olevan olemassakaan? Olen kuitenkin sitä mieltä, että jokainen julkituotu mielipide kertoo jotakin mahdolliselle äänestäjälle eli täytän joka ainoan koneen, joka eteeni ilmaantuu. Tosin vähän kummastuttaa osa kysymyksistä, kuten IS:n vaalikoneen kysymys: Onko kissat älykkäämpiä kuin koirat?  Mitä tuo kysymys kertoo äänestäjälle?

Täältä voi jo käydä katsomassa mielipiteeni:

http://www.vaalikone.fi/eduskunta2015/uusimaa/tulokset/

Ja kokeilunhaluisille tiedoksi, jos laittaa joka kohtaan en osaa sanoa, saa puolueeksi Keskustan ja parhaat prossat Alpo Rusille.  :D

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalikone, eduskuntavaalit