Kuntavaalit 2017

Lauantai 8.4.2017 - Kirsi Mäkilaine


Huomenna on Kuntavaalien 2017 varsinainen äänestyspäivä. Toivottavasti Vantaalla äänestysprosentti saadaan nostettua viime kuntavaalien 51%:sta, joka oli todella alhainen. Huomenna ei ainakaan pitäisi sataa vettä eikä räntää, joten keli ainakin suosii vaaliuurnille lähtöä.

Olen nyt kahden viikon talvilomani viettänyt aikalailla vaalityössä. Hyviä keskusteluja ja vähän haastavampaakin kysymyksenasettelua on äänestäjiltä tullut. 

Tänään olin kahdeksan tuntia vielä vaalikontilla. Kuntalaiset halusivat ennenkaikkea puhua maahanmuutosta. Pommi-isku Pietarissa ja Tukholman eilinen rekalla kävelykadulla ihmisten päälleajo ovat lisänneet turvattomuudentunnetta. Tänäänkin aiheesta keskusteltu useammankin kuntalaisen kanssa. Ihmiset kokevat, että laittomasti maassa olevat lisäävät riskiä huomattavasti. Moni on kysynyt, miksi Helsingin laittomien maahanmuuttajien leiriä ei pureta. En osaa vastata heille. Mielestäni leiriytyminen ja mielenosoitus ovat eri asioita. Lienen asiassa väärässä? 

Huomenna tulosten valmistuttua kuullaan, kuinka monelle maahanmuuttoasiat ovat erityisen tärkeitä. Kaikki puolueet lupaavat muuten lähes samoja asioita vaalien alla, mutta Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka on kritisoinut laittomien maassa oloa sekä herättänyt yleensäkin keskustelua maahanmuuttoasioista. Toivoisin, että muissakin puolueissa alettaisiin kuunnella suomalaisia ja ajaa ensisijaisesti suomalaisten etua. 

Huomenna tarjoamme vielä vaalikahvit Tikkurilassa, sitten nämä vaalit on taputeltu.

Kiitos minua äänestäneille ja äänestäville! 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini