Kuntavaaliteemani ja Perussuomalaisten kuntavaaliohjelma 2017

Sunnuntai 12.2.2017 - Kirsi Mäkilaine


Perussuomalaisten kuntavaaliohjelma 2017 ja minun vaaliteemani

"On tosiasia, että voidaksemme huolehtia suomalaisten perus- ja ihmisoikeuksista meidän on tingittävä maailmanparannuksesta ja osattava laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Kyse on realismista – siitä, että resurssit ovat rajallisia." Sanotaan Perussuomalaisten kuntavaaliohjelmassa. Tämä on myös minun vaaliteemani. 

  • Kunnalliset maahanmuuton houkuttimet pois.
  • Alueiden eriarvoistumiseen puututtava!
  • Turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen pitää olla kunnalle vapaaehtoista.

Syrjäytymisen ennaltaehkäisy on toinen vaaliteemani. Lapsiin ja nuoriin pitää panostaa niin, että ennaltaehkäistään syrjäytymiskehitystä. Tutkimuksissa on sanottu, että usein tämä syrjäytymiseen johtava kehitys näkyy jo päiväkoti-ikäisissä lapsissa. Riskiperheiden on saatava riittävät tukitoimet jo lasten ollessa pieniä. Lapset ja nuoret ovat tulevaisuutemme. Tätä aihetta sivusin blogissani ennen eduskuntavaaleja, tämä on luettavissa blogiosiossa, aiemmissa kirjoituksissa.

Perussuomalaisten vaaliohjelmassa sanotaan: "Syyt syrjäytymisen taustalla ovat moninaiset, esimerkiksi koulutuksen puute, työttömyys, sairastuminen, toimeentulo-ongelmat, asunnottomuus, mielenterveyden ongelmat ja päihteiden käyttö. Asian on syytä liikuttaa meitä kaikkia; syrjäytyneelle itselleen kyseessä on inhimillinen tragedia. Yhden elinikäisen syrjäytymisen hintalappu yhteiskunnalle on pitkälti yli miljoonan euron suuruinen."

Kolmantena teemanani on laadukkaiden lähipalveluiden säilyttäminen terveyspalveluissa. Kuntalaisten on päästävä lääkäriin lähelle, nopeasti (terveydentilan niin vaatiessa) ja suomenkielen taitoiselle lääkärille. Myös tätä lähipalvelu-kohtaa sivutaan useammassa kohdassa Kuntavaaliohjelmassa.

Neljäs ja minulle tärkeä asia on, että kunnan on taattava sisäilmaltaan terveet päiväkodit ja koulut. Lasten, nuorten ja heidän lastenhoitajien ja opettajien terveydellä ei voida "leikkiä". Pystyn hyvin samaistumaan näiden työntekijöiden ja lasten vanhempien huoleen, itse kun olen työpaikan sisäilmasta saanut elinikäisen haitan. Perussuomalaisten kuntavaaliohjelma ottaa sisäilma-asioihin kantaa.

  • Homerakentaminen kuriin ja sisäilma kuntoon.

Ohjelmassa on myös muita erittäin hyviä kohtia, kaiken voin allekirjoittaa. Koko ohjelma on luettavissa seuraavasta linkistä:

https://www.suomenuutiset.fi/arjesta-se-alkaa-perussuomalaisten-kuntavaaliohjelma-on-julkaistu/

  • ´-merkityt ovat lainauksia Perussuomalaisten kuntavaaliohjelmasta 2017

Avainsanat: kuntavaalit


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini