Kaksi päivää ennen vaaleja

Perjantai 17.4.2015 - Kirsi Mäkilaine


Toiseksi viimeinen vaalityöpäivä. Kello soi 5.30 niinkuin kolmena muunakin aamuna tällä viikolla. Lähtö 6.40, että ehtii seitsemäksi asemalle, tänään Koivukylään. Aamusta asti ajoittaista räntäsadetta, lämpöä + 1.

Ennakkoäänestys ollut vilkasta ja se näkyy vaalityössä. Alkuviikosta asti ollut selvästi enenevässä määrin ihmisiä, jotka ovat jo äänestäneet. Siitä huolimatta tänään sai tunnissa jaettua parisenkymmentä vaaliesitettä ilman karkkeja tai muita tarjottavia. Karkit ovat mukavia, mutta seurasin tänäkin aamuna, miten toisen puolueen ehdokkaan vaalityöntekijät jakoivat suklaasuukkoja mainoksen päälliskauppana. Suklaapusu kelpasi, mutta esitteistä iso osa löytyi asemalaiturilta. Kukin toimii tyylillään.

Tämän viikon aikana on käynyt ilmi, että osa ihmisistä on kovin kyllästyneitä vaalimainoksiin. Kolme tiuskaisi tänään, että onneksi vaalit ovat kohta ohi, ettei joka paikassa tyrkytetä mainoksia. Olen itse yrittänyt olla tyrkyttämättä, kysynyt kohteliaasti, haluaako mainoksen.  Ymmärrän toki ihmisten kyllästymisen, postilaatikosta saa kantaa esitteitä paperinkeräykseen ja aamusellakaan ei saa olla rauhassa juna-asemilla tai ostareilla. Toisaalta ehdokkaana on pakko olla esillä, pakko koittaa saada itseään ja ajatuksiin jotekin tiedoksi. Varsinkin, kun lähtee uutena tähän kisaan eikä ole ennestään tunnettavuutta. 

Koitetaan jaksaa vielä tämä ja huominen, sitten vaaliesitteiden jako loppuu ja maailma palaa raiteilleen... myös asemilla :) 

valimainoksien_jakoa_1.jpg


Kommentit

18.4.2015 1:24  Koiviksen asukas

Kommentoin etusivulla ollutta linkkiä, josta pääsi kuvaan, jossa näkyy Soinia haastateltavan Koivukylän vaalikopin edustalla.

Ihanko totta Japanilaisen lehden toimittaja haastatteli Soinia tällaisen, vähän rähjäisen pikku lähiön ostarin kupeessa? Oliko toimittaja seurannut Soinia aiemmin päivällä? Aika mielenkiintoista.

18.4.2015 8:05  Kirsi Mäkilaine

Toimittaja ei ollut Soinin mukana Hakunilassa, josta Soini siirtyi Koivukylään. Itse menin suoraan Koivukylän tapahtumaan ja toimittajan mukana ollut naishenkilö, tulkki?, tuli kysymään, että mihin aikaan Soini tulee paikalle. Naishenkilö sanoi, että ovat tulleet haastattelemaan Soinia japanilaisen toimittajan kanssa, Haastattelivat myös puolueemme aktiivia, jolle olivat sanoneet, että ovat Japanin 2. suurimmasta päivälehdestä, lehden nimikin oli tiedossa, mutta sitä en kirjannut ylös.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini