Vaalirahoituksen ennakkoilmoitus

Tiistai 7.4.2015 - Kirsi Mäkilaine


Olemme viime päivinä saaneet lukea lehdistä, miten paljon eri ammattiliitot rahoittavat osaa ehdokkaista eduskuntavaaleissa. Tässä lienee ammattiliitoilla oma lehmä ojassa? Itse kuulun myös ammattiliittoon, Tehyyn. Tehy ei tue ehdokkaita rahallisesti lainkaan. Tehyn tuki on sähköposti kaikille oman vaalipiirin Tehyläisille, listaus Tehyn nettisivulle sekä alennus Tehy-lehden ilmoituksesta. Ilmoitus oli alennuksen jälkeenkin niin kallis, etten sitä laittanut. 

Minun ennakkoilmoitukseni löytyy täältä:  http://www.puoluerahoitus.fi/fi/index/vaalirahailmoituksia/ilmoituslistaus/EV2015/02/6KwhzfJ71/E_EI_EV2015.html

Budjettini on pieni, n 3400 euroa. Lahjoituksia olen saanut 25 euroa. Kaikki muu raha on omaa tai itse otettua lainaa. Toivon, ettei raha ratkaise sitä, ketkä valitaan kansanedustajiksi, sillä silloin saamme kansanedustajat, jotka eivät tiedä, että jotkut tienaavat vähemmän kuin sen surullisenkuuluisan 2 500 euroa kuukaudessa. Kansanedustajiksi tarvitaan kansaa edustavia ihmisiä eri tuloluokista. 

Tuntuu ajoittain epäreilulta, että osalla eri puolueiden ehdokkaista on monien kymmenien tuhansien vaalibujetti, johon omaa rahaa on sijoitettu vain pari tuhatta. Ei ehkä olla samalla lähtöviivalla, mutta luovuudessa ja omien jalkojen käytössä voitan ison budjetin ehdokkaat mennen tullen ;) .Mm vaalipäällikön kanssa jaettu useampi tuhat esitettä postilaatikoihin Pääsiäisenä, kolmen päivän aikana. Kilometrejä kertyi kävellen lähes 60, portaita useita satoja jos ei tuhansia. Kunto kasvaa ja ulkoiltua tulee enemmin kuin normaalisti. Tähän kun lisää vaalitoreilla vietetyt viikonloput ja illat sekä päivät, ulkona olen ollut keskivertoa enemmän. 

Tänään kävelimme 25 kilometriä... otimme todisteeksi kuvan, että kävimme lähes Australiassa: 

vaaliesitteiden_jakoa.jpg

Avainsanat: vaalirahoitus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini