Maahanmuutosta tulossa vaaliteema

Sunnuntai 22.3.2015 - Kirsi Mäkilaine


Maahanmuutosta on tulossa vaaliteema, sanoo vaaliasiantuntija MTV:n nettisivulla. Onko ollut epäilyä siitä, että se ei olisi?

Kun kuuntelee ihmisiä toreilla ja lukee lehtiä, on maahanmuutto isona asiana mukana. Mitä enemmän peruspalveluista leikataan, mitä enemmän on kantaväestössä työttömyyttä ja mitä huonommin Suomen taloudella menee, sitä kiinnostuneempaa kantaväestö on siitä, mihin verovarat käytetään. Kantaväestöstä iso osa kokee, että heidän verorahojaan ei käytetä enää oman kansan hyväksi. Maahanmuuttajien tekemät raiskaukset ja rikokset ovat omalta osaltaan vaikuttaneet kantaväestön suhtautumiseen maahanmuuttajiin ja lisäävät aiheen ajankohtaisuutta kansan keskuudessa.

MTV:n artikkelissa on lause: " Grönludin mukaan esimerkiksi maahanmuuton hyötyjä ja haittoja pitäisi käsitellä keskusteluissa asiaperustein, ei pelkästään pelottelemalla" on mielestäni aika koominen. Miten puhutaan asiaperustein, kun niitä ei suostuta kertomaan eikä asiasta saisi edes kysyä ? Esimerkiksi maahanmuuton kustannuksia on kysytty moneen kertaan ja eri instanssien toimesta, mutta vastausta ei saada. Arvio kustannuksista on 1-1,5 miljardia, mikään virallinen taho ei ole asiaa kieltänyt eikä myöntänyt. Oma arvioni on, että kustannukset ovat enemmän, koska muuten arvio olisi korjattu.

Tiedotusvälineiden uutisoinnissa peitellään maahanmuuttajien tekemiä rikoksia ja uutisoidaan vain positiiviset asiat. A-studio edellisiltana oli tästä hyvä esimerkki: kolme maahanmuuttajaa puhumassa, heistä kaksi somalia. Twiiteistä luettiin vain ne, jotka olivat positiivisia maahanmuuttajia kohtaan. Somalinaisen mukaan somalien tekemien raiskauksien taustalla on somalien länsimaalaistuminen eikä suinkaan heidän kulttuuriinsa kuuluvat naiskäsitykset tms.  Maahanmuuttajat olivat myös sitä mieltä, että maahanmuuttajien tekemistä rikoksista tehdyt tilastot eivät pidä paikkaansa. 

Jos lähtökohta on se, että maahanmuutosta pitäisi puhua vain asiaperustein, koska saamme niitä faktatietoja? Jos puhutaan vain asiaperustein, koska myös media tekee näin ja puhuu maahanmuuttajien tekemistä rikoksista maahanmuuttajien tekeminä rikoksina? Ennenkaikkea koska media lopettaa toistuvat puheet siitä, että maahanmuutosta seuraa vain positiivisia asioita? Eikö asiaperusteet puheiden taustalla koske mediaa?

Minulle maahanmuutto on vaaliteema ja toivon, että vaalien jälkeen saamme päättäjät, jotka ajavat avoimmuutta ja avointa keskustelua aiheesta ilman negatiivisten asioiden peittelyä. Salailu on aina huono perusta. Julkisuuteen putkahtelee tietoja asioista sieltä ja täältä ja niistä tehdään omat johtopäätökset ja arvailut... Se ei liene kenenkään etu, ei edes maahanmuutajan vai onko?

Artikkeli löytyy osoitteesta:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vaaliasiantuntija-maahanmuutosta-tulossa-vaaliteema/4922840?

Avainsanat: maahanmuutto eduskuntavaalit


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini