Ajatuksiani maahanmuuttopolitiikasta

Sunnuntai 4.1.2015 - Kirsi Mäkilaine


Luin Joulunpyhinä Perussuomalaiset rp:n eduskuntavaaliohjelman vuodelta 2011. Oli sisällöltään samaa kuin oma ajatusmaailmani.  Mielestäni Perussuomalaisten 2011 eduskuntavaaliohjelman maahanmuuttopolitiikan periaatteet ovat erittäin hyvät  ja toivon, että ne pysyvät vastaavanlaisina myös 2015 eduskuntavaaliohjelmassa.

Olen nykyään melko jyrkkä kannassani maahanmuuttopolitiikasta.  Kantani ei ollut näin jyrkkä vuonna 2002, kun tulin Vantaalle ja töihin kaupungin terveysasemalle. 13 vuotta terveysasemalla sairaanhoitajana alueella, jossa 12 000 hengen väestöstä yli 30 % on vieraskielisiä, on muovannut kantaani jyrkempään suuntaan. Rasisti en ole. Mielestäni ulkomaalaiset ovat tervetulleita töihin Suomeen, työehtosopimuksia noudattaen ja verot maksaen tietenkin. Samoin kiintiöpakolaiset ovat tervetulleita, koska tuloperusteet ovat oikeat.

Elintasopakolaisuutta en hyväksy. En voi ymmärtää, että meille otetaan lähes kaikki tulijat; tarjotaan asunnot, toimeentulo, kotuttamispalvelut, koulutuspalvelut jne jne ja kaikki ilmaiseksi, käytännössä ilman mitään velvotteita. Olen kohdannut ihmisiä, jotka ovat asuneet Suomessa 20 vuotta ja tarvitsevat kunnan kustantaman tulkin kaikkeen asiointiin, koska kielitaitoa ei ole lainkaan, edelleenkään. Miten tällaiset ihmiset työllistyvät, jos eivät viitsi kieltäkään opetella? En myöskään ymmärrä, että täältä turvapaikan saaneet perheet voivat lomailla kuukausikaupalla vuosittain entisessä kotimaassaan. Millä perustein ovat tarvinneet ja saaneet turvapaikan?  En ymmärrä sitäkään, miten maahanmuuttajaperheiden pitää saada suomaisten veronmaksajien  maksamat uudet huonekalut, lastenvaunut (joka lapselle), polkupyörät jne, suuri osa suomalaisista perheistä ostaa kaiken käytettynä, kierrättää. Vika ei mielestäni ole elintasopakolaisten vaan maamme maahanmuuttopolitiikan. Tottakai maahanmuuttajat hakeutuvat tänne, kun edut ovat Euroopan parhaat eikä tarvitse tehdä mitään ansaitakseen ne.

Mielenkiintoista on myös se, miksi virkamiehet eivät suostu julkaisemaan maahanmuuton kustannuksia, vaikka niitä on moneen otteeseen kysytty.  Spekulaatioissa on puhuttu 1-1.5 miljardin menoista. Aika huolestuttavaa, että edes nämä spekulaatiot eivät ole saaneet virkamiehiä julkaisemaan oikeita lukuja. Lähinnä herää epäily, että luvut ovat tosiasiassa tuotakin suurempia.

PS:n vaaliohjelmassa lukee: " Humanitaariselle maahanmuuttajalle tulee osoittaa asunto sieltä, mistä asuntoja on edullisesti saatavilla. Hän on vapaa muuttamaan uuteen osoitteeseen heti, kun hän pystyy itse vastaamaan asumismenoistaan." Miksi ei tätä noudateta? Miksi suurin osa majoitetaan pääkaupunkiseudulle, missä asunnot ovat kalliita ja missä vuokra-asunnoilla olisi kysyntää täällä työskentelevillä ja opiskelijoilla.  Vai onko syynä tämä: "Turvapaikanhakijat uhkaavat syömälakolla Ruotsissa - eivät halua "keskelle metsää" http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015010118966301_ul.shtml ? Pääkaupunkiseudulla maahanmuuttajat keskittyvät  samoille asuinaluille, näiden aluiden arvostus laskee ja kantaväestö muuttaa pois myös hyvin toimeentulevat maahanmuuttajat välttävät näitä alueita. Maahanmuuttajat on voitava sijoittaa ympäri maata, ongelmien kaasaantumisen ehkäisemiseksi ja kotouttamisen helpottamiseksi.

Miksi meillä ei ole rohkeutta sanoa näin: " Jos tulet maahamme, sinun on tehtävä työtä" http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/jos_tulet_maahamme_tehtava_tyota-30150 .  Ottakaamme oppia muista maista sekä hyvistä käytännöistä että ongelmista, joita löysä maahanmuuttopolitiikka on aiheuttanut ja luodaan Suomeen oma, suomalaisten omassa määräysvallassa oleva maahanmuuttopolitiikka. Suomella ei ole varaa nykyisenlaiseen elintasopakolaisten vyöryyn. Huoltosuhde on huolestuttava ja sitä ei paranna elättinä olevat ulkomaalaiset. Olen sitä mieltä, että pidetään ensisijaisesti huoli omistamme, nuorista, lapsista ja vanhuksista.  Meillä myös omia työttömiä, joten heitäkään ei tarvitse ulkomailta tuoda.

Suomalaiseen maahanmuuttopolitiikkaan pitää saada muutos. Ja muutoksen aikaansaamiseksi faktat kustannuksista on tehtävä julkisiksi ja maahanmuutosta on voitava puhua. Nykyisenlainen salailu ja suosiminen ruokkii rasismia eli kaikkien etu olisi tosiasioiden julkituominen ja niistä keskustelu.

Avainsanat: maahanmuutto


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini